Jobb + Stickning = Går det?

Hur ska man hinna med allt? Jobb, stickning, sömnad, broderering, virke och dessutom körkortet. Men som tur fick jag ju sommarens bästa jobb. Jag ska starta eget och vad är inte bättre än att starta ett syföretag som sysslar med det jag tycker är kul. Men det känna som att gå i skolan 3 veckor efter skol avslutningen. Kanske lite mer soft men ändå. En sak som skiljer är om jag får sticka eller om jag ens får visa det. Med mitt sommarjobb nu får jag till och med ha mina saker liggande på bänken utan att läraren eller föreläsaren får mega damp på mig. Jag trivs riktigt bra i gruppen jag har hamnat med. Men men visst finns det rötägg över allt även här. Men man måste vara en person med RMI (rätt mental inställning) annars kan man aldrig ta sig igenom det. Så nu producerar jag hårdare och mer än vad jag någonsin tidigare har gjort i en bänk.
Men ekonomi lära är rätt tråkigt egentligen, jag och siffror är inte precis bästa vänner och det märks rätt tydligt.
Men sommaren fortskrider och snart kommer Pride och det ser jag fram emot. Det ska bli roligt att få träffa Magnus för första gången någonsin.

Singlad

Nu har jag suttit i tre dagar med ett sidoprojekt som har blivit mitt huvudprojekt. 
Det jag har gjort kallas singla. Och det är att man syr som bollar. Det är en gammal teknik som gjordes i de svenska hemmen sen 1700 - talet om jag inte minns fel. 
Jag fick lära mig det när jag var med min bästa kompis i barndomen, i Skåne och hälsade på hennes mormor. Det var hon, min kompis mormor som lärde mig tekniken. Jag var då ungefär 8-9 år. Sen häll jag på med det väldigt mycket ett år och sen la jag det på hyllan. Och nu i år fick jag för mig att börja och testa och göra en boll. Jag blev nästan förvånad att jag fortfarande kunde den gamla tekniken efter 10 år på hyllan.
Det här blev mitt resultat

En singlad boll i rosa och brunt.

Ajokortti

Jaa för de som inte talar finska eller tar hjälp av Lexin just nu, men ajokortti betyder körkort. Idag ska jag köra halkbanan och liggar nu i min säng och laddar upp. För att Jönköpings Halkbana är segt dum så får lilla jag sätta mig i min bil och köra mer med amma till Eksjö. 
Eftersom det nog blir att jag kör kan jag inte göra något handarberte på vägen och då får de faktiskt stanna hemma. Men nu ska jag packa mig upp ur sängen. Ringa dit och fråga om pris. Vilket jag har glömt nu i en veckas tid att göra. Hoppas det finns något mysigt cafe i Eksjö sen som jag kan ta igen mina krafter på.
När jag ändå ligger här och knappar på Manphred ska jag bara sprida ut min mega glädje över att jag kommer vara med och hålla i TS stora lajv nästa sommar. Ni som gillar rollspel och inte är användare på TS bli det. 


Sommarlov

Jag har börjat få smak för ett sommarlov som nu ligger inom räckhåll. För att jag har fått årets bästa jobb med årets sämsta lön så kommer jag sticka hela tiden. Sen är mitt körkort inom samma räckhåll och snart kommer jag sitta med den rosa papperslappen i händerna som bevisar att jag kan styra den lilla plåtburken. Jag har dessutom hittat min dörmbil och den är inte dyr. Dock skulle jag behöva lacka om den och kanske fixa till dne lite så den går att köra felfritt. Den är så fin och hade passat jätte bra med mitt företag. Tänk att ha en liten text dekor längst ner med mitt företagsnamn på. Ohh, vilken sommar det skulle bli. Sen ska jag köpa min Pride biljett men det får nog min mamma hjälpa mig med nu. Kan knappt vänta till att sommaren kommer och allt faller på plats i mitt pussel.

RSS 2.0